Uitgeverij Vleugels

van ’t hoffstraat 27
2665 jl bleiswijk
t 06 10 73 25 63
info@uitgeverijvleugels.nl

marie-hélène lafon 

Het verhaal van de zoon

2020 / Vertaling Katelijne De Vuyst
144 pagina’s / isbn 978 94 93186 23 1 / uitverkocht

Met haar nieuwe roman Histoire du fils bevestigt Marie-Hélène Lafon haar unieke plaats in het Franse literaire landschap. Tijdens de ‘Rentrée literaire 2020’ gooide het boek hoge ogen en inmiddels zijn diverse prijzen en nominaties binnen: o.a. shortlisted voor de prestigieuze Prix Fémina én winnaar van de Prix Renaudot 2020!  

In een familiegeschiedenis die honderd jaar bestrijkt kom je slechts bij stukjes en beetjes het verhaal achter de mensen te weten. De pracht van het platteland, de liefde voor de natuur, de beide wereldoorlogen en hoe die op een indirecte manier het leven van de protagonisten hebben beïnvloed, het klassenverschil tussen de verschillende personages, het feminisme van de vrijgevochten Gabriëlle, de warmte in het gezin van Hélène en Léon, de ambitie van de jonge Paul, het gemis dat André zijn leven lang blijft voelen… De overtuigende psychologische portretten, die allengs duidelijker tot de verbeelding spreken in een loepzuivere secure stijl.
Lafon neemt nooit een stelling in, ze moraliseert niet, maar ze laat je als lezer zelf conclusies trekken. Ze fileert de gevoelens, soms op het wrede af. Bij haar geen vals sentiment, maar tederheid en rauwheid houden elkaar altijd in evenwicht. Een subliem boek! 


Links | franse reeks | marie-hélène lafon